Home
Contact Us
Program Schedule

(Day – 1)
7.30 – 8.15 Registration 45 Mins  
8.15 – 8.30 Inauguration 15 Mins  
       
TIME TOPICS TIME SPEAKERS
8.30 – 9.00 Course Overview 30 Mins Michael J.A. Parr
9.00 – 9.50

Initial assessment, primary survey,adjuncts and anagement.
Secondary survey and adjuncts.

                                               
40 Mins
(10 Mins – Question)
Tony Joseph
9.50 – 10.40 Airway assessment and management 40 Mins
(10 Mins – Question)
N.Ganapathy
10.40 – 11.00 BREAK
11.00 – 12.00 Airway /RSI / Cricothyroidotomy      Workshop 60 Mins All Faculty
12.00 – 12.50 Haemorrhage assessment and management 40 Mins
(10 Mins – Question)
B.K. Rao
12.50 – 13.30 LUNCH
13.30 – 14.20 Severe head injury assessment and management 40 Mins
(10 Mins – Question)

Manish Mehrothra

14.20 – 15.10 Abdominal trauma assessment and management 40 Mins
(10 Mins – Question)
Gillian Bishop
15.10 – 15.30 BREAK
15.30 – 16.20 Thoracic trauma assessment and management 40 Mins Y.V. Suri
16.20 – 17.30 Chest tubes / Intraosseous Workshop 50 Mins All Faculty
       

(Day – 2)

TIME TOPICS TIME SPEAKERS
8.30 – 9.10 Spinal trauma assessment and management 30 Mins Maureen McCunn
9.10 – 10.00 Musculoskeletal trauma assessment and Management 40 Mins Samir Suri
10.00 – 10.40 Burn trauma assessment and management
(10 Mins – Question)
30 Mins Manish Mehrothra
10.40 – 11.00 BREAK
11.00 – 11.50 Paediatric and pregnancy 40 Mins
(10 Mins – Question)
Healtherlee Bailey
11.50 – 12.30 The elderly trauma patient 30 Mins
(10 Mins – Question)
Michael J.A. Parr
12.30 – 13.30 LUNCH
13.30 – 14.10 Definitive care 30 Mins
(10 Mins – Question)
Tony Joseph
14.10 – 14.50 Critical care transport 30 Mins
(10 Mins – Question)
Gillian Bishop
14.50 – 15.10 BREAK
15.10 – 16.00 Intensive care for trauma: the first 24 hours 40 Mins
(10 Mins – Question)
B.K. Rao
16.00 – 17.00 Concluding session   Michael J.A. Parr
       
       

 

 

Home - Eligibility - Curriculum - CTLS Focuses on - Program Schedule - Patron - CTLS Director - CTLS Co – Ordinator - Course Director - Faculty
Photo Gallery - Previous CTLS Course - Future CTLS Course - Participants List - Registration Form - Feed Back - Book Manual - Contact Us

©2007. All Right Reserved.